Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024

Πρόεδρος Σερβίας: Η δημογραφική πολιτική της Ουγγαρίας το προτυπό μας

Δεν μπορεί η φωτογραφία ενός σκύλου ή μιας γάτας να παίρνει περισσότερα like από την φωτογραφία ενός παιδιού, τόνισε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τονίζοντας ότι χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας και σοβαρή δημογραφική πολιτική.

Η Ουγγαρία αποτελεί πρότυπο για τη Σερβία, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς το βράδυ της Πέμπτης σε επίσημο δείπνο με την ευκαιρία της Δημογραφικής Συνόδου Κορυφής της Βουδαπέστης, η οποία διαφημίζεται από την Ουγγαρία ως η κορυφαία σύνοδος κορυφής που έχει σχεδιαστεί για να διαδώσει ένα μήνυμα υπέρ της οικογένειας και να αυξήσει το ευρωπαϊκό ποσοστό γεννήσεων.

Η δημογραφική κρίση είναι η μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη: Ούτε ένα κράτος δεν αναπληρώνει τον πληθυσμό του λέει η Πρόεδρος της Ουγγαρίας Κάταλιν Νόβακ

Η πρόεδρος της Ουγγαρίας Κάταλιν Νόβακ, οικοδέσποινα της συνόδου κορυφής, δήλωσε ότι η Ουγγαρία και η Σερβία συνδέονται με στρατηγική εταιρική σχέση.

Η Νόβακ δήλωσε ότι “ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ήταν μαζί μας από την αρχή”. Πρόσθεσε ότι οι σημερινές σχέσεις μεταξύ Ουγγαρίας και Σερβίας δείχνουν πώς οι δύο χώρες κατάφεραν να ξεπεράσουν ιστορικές τραγωδίες και γεγονότα και “να ενώσουν τις δυνάμεις τους με υποδειγματικό τρόπο”.

Ενώ σημείωσε ότι και οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν δημογραφικές προκλήσεις, μαζί με την υπόλοιπη Ευρώπη, είπε ότι η ελπίδα είναι ότι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις δημογραφικές τους προκλήσεις.

Ο επικεφαλής του σερβικού κράτους απάντησε ότι έχουν μάθει πολλά από την Ουγγαρία και την ευχαρίστησε για τη δέσμευση και την υποστήριξή της.

Με την ευκαιρία της διήμερης συνάντησης στη Βουδαπέστη, ο επικεφαλής του σερβικού κράτους επεσήμανε ότι η Σερβία αντιμετωπίζει μια πολύ άσχημη δημογραφική κατάσταση, αλλά ίσως όχι τόσο άσχημη όσο πριν από μερικά χρόνια.

“Αυξήσαμε την οικονομική στήριξη για τις μητέρες και τα παιδιά, η οποία έφερε αποτελέσματα στις πιο καθυστερημένες και φτωχότερες περιοχές, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να σημειώσουμε πρόοδο στους δημογραφικούς δείκτες στις μεγάλες πόλεις”, είπε.

Ο κ. Βούτσιτς δήλωσε ότι πρέπει να παρασχεθεί περαιτέρω στήριξη για την προστασία των οικογενειών και των παραδοσιακών αξιών. Οι ομιλίες στη σύνοδο κορυφής της Πέμπτης, συμπεριλαμβανομένης της ομιλίας της Κάταλιν Νόβακ, έδειξαν προς αυτή την κατεύθυνση, είπε. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει επίσης να δοθεί σημαντική προσοχή στην καταπολέμηση των αρνητικών τάσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δίνοντας ένα παράδειγμα, είπε ότι είναι περίεργο το γεγονός ότι μια γάτα ή ένας σκύλος παίρνει περισσότερα likes από ένα μικρό παιδί.

Ο επικεφαλής του σερβικού κράτους δήλωσε ότι χρειάζονται νέοι τρόποι και νέες ιδέες για να επιτευχθεί μια σημαντική ανακάλυψη, γι’ αυτό και εκτιμά ιδιαίτερα τη Σύνοδο Κορυφής για το Δημογραφικό στη Βουδαπέστη, η οποία πραγματοποιείται για πέμπτη φορά. “Άργησα να φτάσω στη Βουδαπέστη λόγω του προγράμματός μου στις Βρυξέλλες, αλλά συνάντησα αμέσως τον πρωθυπουργό Viktor Orbán”, δήλωσε.

“Οι σχέσεις Σερβίας-Ουγγαρίας βρίσκονται σε ιστορικό υψηλό επίπεδο από κάθε άποψη”, είπε, προσθέτοντας ότι “αυτό που κάνει η Ουγγαρία είναι ένα μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσουμε”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Ανοιχτός σε απευθείας συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν υπό προϋποθέσεις ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε διατεθειμένος να συζητήσει με...

Αλλοδαπός εκτός ελέγχου έσπασε τζάμια, καθρέφτες και παρμπρίζ σε 25 αυτοκίνητα!

«Στο πόδι» σηκώθηκε μια ολόκληρη γειτονιά στο Ηράκλειο της...

Παγκράτι: Επιτέθηκε με μαχαίρι στον πρώην εργοδότη του και έσκασε τα λάστιχα από 11 ΙΧ – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)

Αιματηρό επεισόδιο με μαχαίρι μεταξύ δύο ανδρών σημειώθηκε το...

Η πλάνη περί επιχειρηματικού κράτους της σελέμπριτι «οικονομολόγου» Mazzucato

H Mazzucato είναι εξασκημένη στο να εξυμνεί τις αρετές...

Τι κρύβει η κόντρα της Λατινοπούλου με την κυβέρνηση

Για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου σήκωσε το γάντι...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img