Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024

Πολωνός παρουσιαστής που έχει βιώσει τον κομμουνισμό «κράζει» την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών και … απολύεται! Χαμός στην χώρα

Αναγνώρισε τον κομμουνισμό και τον … έδιωξαν από την δουλειά του!

Ένας διακεκριμένος Πολωνός αθλητικός σχολιαστής τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα TVP, λίγες ώρες μετά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, όπου άσκησε κριτική στο τραγούδι “Imagine” του Τζον Λένον. Τα σχόλιά του, τα οποία περιέγραφαν το τραγούδι ως προωθητικό ενός οράματος που μοιάζει με τον κομμουνισμό, οδήγησαν σε αντιδράσεις από τους τηλεθεατές και τις αρχές του TVP.

“Φανταστείτε έναν κόσμο χωρίς ουρανό, έθνη ή θρησκεία και αυτό είναι το όραμα της ειρήνης που υποτίθεται ότι θα μας περιβάλλει όλους. Αυτό είναι, δυστυχώς, ένα όραμα κομμουνισμού”, δήλωσε ο σχολιαστής κατά τη διάρκεια της κάλυψης της Ολυμπιακής τελετής. Μέχρι το Σάββατο, η TVP είχε αποφασίσει να τον θέσει σε διαθεσιμότητα, πράγμα που σημαίνει ότι η φωνή του δεν θα συνόδευε καμία άλλη ολυμπιακή μετάδοση.

Ο Babiarz ήταν αθλητικός σχολιαστής για περισσότερα από 30 χρόνια, καλύπτοντας πολλούς πολωνικούς θριάμβους, ιδίως στον στίβο και την κολύμβηση.

Η TVP εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τόνισε ότι “η αμοιβαία κατανόηση, η ανοχή και η συμφιλίωση δεν αποτελούν μόνο βασικά ολυμπιακά ιδεώδη, αλλά και το θεμέλιο των προτύπων του ραδιοτηλεοπτικού φορέα”.

Η ανακοίνωση ανέφερε επίσης: “Δεν υπάρχει καμία συμφωνία για την παραβίαση αυτών. Μετά τις χθεσινές σκανδαλώδεις δηλώσεις του Przemysław Babiarz, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από τα καθήκοντά του και δεν θα σχολιάζει κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων”.

Η αντίδραση στην ερμηνεία του Babiarz για το “Imagine” δεν περιορίστηκε στην πειθαρχική δίωξη της TVP. Το θέμα έγινε γρήγορα καυτό θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα λόγια του Babiarz κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Αγώνων του Παρισιού επικρίθηκαν από ορισμένες διασημότητες και δημοσιογράφους που υποστηρίζουν την αριστεροφιλελεύθερη κυβέρνηση στην Πολωνία. Οι περισσότεροι πολιτικοί θεώρησαν τη στάση του σχολιαστή ως πράξη θάρρους και τις ενέργειες της TVP ως ασφυξία της ελευθερίας του λόγου στην Πολωνία.

Ο πρώην πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki υποστήριξε προκλητικά τον Babiarz, γράφοντας: “Δεν μπορείτε να πνίξετε την αλήθεια! Η αλήθεια θα υπερασπιστεί τον εαυτό της! Οι ενέργειές σας θα μείνουν στη μνήμη μας και η λογοκρισία θα αποτύχει”.

Ομοίως, ο Sławomir Mentzen από το κόμμα Συνομοσπονδία δήλωσε: “Ο Przemysław Babiarz τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το TVP επειδή είπε την αλήθεια για το Imagine του Lennon, αποκαλώντας το όραμα του κομμουνισμού, ένα συναίσθημα που ακόμη και ο ίδιος ο Lennon παραδέχθηκε ότι ήταν ένα κομμουνιστικό μανιφέστο”.

Η πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος της Πολωνικής Αριστεράς, Anna Maria Żukowska, χαρακτήρισε την αναστολή ως σκάνδαλο, εκφράζοντας την οργή της για την απόφαση. “Έχει χάσει το μυαλό του το TVP; Μπορούμε να αστειευόμαστε στο Twitter σχετικά με τα νοήματα, αλλά το να τίθεται σε διαθεσιμότητα ένας δημοσιογράφος γι’ αυτό το λόγο είναι εξωφρενικό”, σχολίασε η ίδια.

Ακόμη και ο πρόεδρος Andrzej Duda πήρε θέση, κάνοντας λόγο για μια ανησυχητική τάση κατά της ελεύθερης έκφρασης: “Φαίνεται ότι εδώ έχει προκύψει μια καινοτομία ότι κανείς δεν μπορεί πράγματι να παρουσιάσει τη δική του άποψη”, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Wirtualna Polska.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Η Μόσχα, με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, της κάτω βουλής του...

Δεν υπάρχει θέμα αρχηγού στη ΝΙΚΗ. Είμαστε η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι στην Κυβέρνηση.

Το πολιτικό κόμμα «ΝΙΚΗ» εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:Δεν υπάρχει...

Άγριος καυγάς μεταξύ Αλβανού και Παλαιστινίου σε οικοδομή στο Ηράκλειο: Χτυπήθηκαν με σφυρί και σκεπάρνι

Άγριος καυγάς μεταξύ εργαζομένων σε οικοδομή σημειώθηκε, σύμφωνα με...

Τα μέλη των Teamsters, του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού φορέα στη Β. Αμερική στηρίζουν «δυνατά και καθαρά» Τραμπ

Από το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ ανακοινώθηκε...

Ρόδος: Επίθεση από τέσσερις αλλοδαπούς δέχθηκε αστυνομικός – Συνελήφθη ένας 42χρονος Αλβανός

42χρονος Αλβανός συνελήφθη από αστυνομικούς στη Ρόδο μετά από...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com