Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024

Παραίτηση της προέδρου της «Ενώσεως Αντισφαίρισης» του Γουαϊόμινγκ, λόγω της συμμετοχής άνδρα στο τουρνουά γυναικών

Ημερομηνία:

Η πρόεδρος μιας «Ένωσης Γυναικείας Αντισφαίρισης» του Γουαϊόμινγκ παραιτήθηκε αυτή την εβδομάδα, όταν το σωματείο επέτρεψε σε έναν άνδρα που ισχυριζόταν ότι ήταν γυναίκα να συμμετάσχει σε ένα τουρνουά και να παίξει στην κατηγορία των γυναικών.

Η Τζάκι Φάλκροντ ήταν δυσαρεστημένη που η ομάδα επέτρεψε στον τρανς παίκτη να μπει στο τουρνουά και δήλωσε ότι «ένας άνδρας που παίζει εναντίον μιας γυναίκας είναι πολύ άδικο», σύμφωνα με τη .

Η Φάλκροντ παραιτήθηκε από πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Cheyenne Tennis Association μετά την κριτική της για τη συμμετοχή της παίκτριας Μπρούκλιν Ρος στο Κύπελλο Κυβερνήτη του Γουαϊόμινγκ.

«Αισθάνομαι ότι η συμμετοχή μιας τρανσέξουαλ αθλήτριας στο γυναικείο τουρνουά είναι ενάντια στην προσωπική μου ακεραιότητα και σε όσα πιστεύω και εκτιμώ”, δήλωσε η Φάλκροντ στην εφημερίδα Cowboy State Daily.

Η πρόεδρος της Ένωσης Αντισφαίρισης «Cheyenne», Jackie Fulkrod, παραιτήθηκε λόγω της απόφασης να επιτραπεί σε μια τρανς παίκτρια να συμμετάσχει στην κατηγορία μονού γυναικών του Κυβερνητικού Κυπέλλου Wyoming (FB)

Η Jackie Fulkrod, πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Τένις της Cheyenne. (Facebook)
Η Jackie Fulkrod, πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Τένις της Cheyenne. ()

«Νομίζω ότι ένας άνδρας που παίζει εναντίον μιας γυναίκας είναι πολύ άδικος αγώνας, όταν προορίζεται ειδικά για γυναίκες στη συγκεκριμένη κλήρωση», συνέχισε.

Η Φάλκροντ ήταν πρόεδρος της ένωσης για δύο χρόνια πριν από την παραίτησή της.

«Η απόφασή μου να παραιτηθώ βασίστηκε αποκλειστικά στο γεγονός ότι δεν είχαμε κανένα τρόπο να προστατεύσουμε την διοοργάνωσή μας ή να προστατεύσουμε τις αθλήτριές μας που θα έπαιζαν στο τουρνουά», προσέθεσε η Φάλκροντ.

Η Φάλκροντ δήλωσε επίσης ότι άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου είχαν προβλήματα με την ένταξη της τρανσέξουαλ παίκτριας στο τουρνουά του Κυπέλλου.

Η Ρος, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει κάνει μετάβαση πριν από έξι χρόνια, έχει ήδη παίξει, ενώ αναγνωρίζεται ως γυναίκα για αρκετά χρόνια ως μέλος της γυναικείας ομάδας του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Τάιλερ. Επιμένει ότι το παιχνίδι του είναι… «καλό για τα παιδιά».

«Πιθανότατα δεν είχαν την εμπειρία κάποιας τρανς γυναίκας να μπορεί να παίξει, και χαίρομαι που μπορώ να είμαι σε θέση να υπερασπιστώ κατά κάποιον τρόπο κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν φωνή», δήλωσε ο Ρος στην Cowboy State Daily. «Παιδιά που πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της αυθεντικότητάς τους και του να παίζουν ένα παιχνίδι».

Η Πεγκ Κόνορ, διευθύντρια του τουρνουά και εκτελεστική διευθύντρια της Ένωσης Αντισφαίρισης του Γουαϊόμινγκ, αρνήθηκε να πει ποιος μπορεί να ενέκρινε τη συμμετοχή της Ρος στο τουρνουά του Κυπέλλου. Η Φάλκροντ δήλωσε ότι τα νεώτερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου πιθανότατα φοβήθηκαν μια μήνυση, οπότε άφησαν τη Ρος να συμμετάσχει.

«Μπορώ να καταλάβω τη θέση του διευθυντή του τουρνουά λόγω των αγωγών και τέτοιου είδους πραγμάτων, αλλά ως προσωπική πεποίθηση, σκέφτηκα ότι αυτό είναι λάθος, αυτό δεν είναι κάτι που θέλουμε να δημιουργήσουμε ως προηγούμενο στην Cheyenne, γιατί τι θα γίνει μετά;». αναρωτήθηκε η Φάλκροντ.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ισπανία: Ένα μήνα έξω ο Πέδρι, μένει στη Γερμανία

Ο τραυματισμός του Πέδρι στο γόνατο από το μαρκάρισμα...

Χανιά: Έκλεψαν 3.000 ευρώ από τουρίστες – Έγιναν τρεις συλλήψεις

Τρία άτομα συνελήφθησαν στα Χανιά που κατηγορούνται πως είχαν...

Ζαλγκίρις για Έβανς: «Πραγματικό παράδειγμα και ηγέτης»

Με τα καλύτερα λόγια για τον Κίναν Έβανς αναφέρθηκε...

Εθνική Νέων Γυναικών: Πρεμιέρα με περίπατο επί της Αλβανίας (96-39)

Δυνατό ξεκίνημα για την Εθνική Νέων Γυναικών στο Ευρωπαϊκό...