Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024

Ο Μητσοτάκης θέλει να ψηφίσει το νόμο για τους γάμους ομοφυλοφίλων πριν το τέλος του χρόνου

Ημερομηνία:

Πριν το τέλος του χρόνου αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στη βουλή το νομοσχέδιο που θα νομιμοποιήσει τους γάμους ομοφυλοφίλων. Σύμφωνα με όσα διαρρέονται, στο Μαξίμου υπήρξε σειρά διαβουλεύσεων του πρωθυπουργού με τους συμβούλους του και η απόφαση είναι ειλημμένη.

Σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές, το νομοσχέδιο θα αποτελέσει ουσιαστικά αντιγραφή αντιστοίχων νόμων που ισχύουν σε άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε. Μοναδική διαφορά ωστόσο θα αποτελεί το ζήτημα της υιοθεσίας από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, καθώς ο πρωθυπουργός δε θέλει να εκπληρώσει άμεσα και αυτήν την επιθυμία της κοινότητος.

Υιοθεσία από την πίσω πόρτα

Παρά τα όσα είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης – ότι δηλαδή νομιμοποίηση των γάμων ομοφυλοφίλων σημαίνει αυτόματα και νομιμοποίηση των υιοθεσιών από αυτούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίθεται να ελιχθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε τάχα να μην μπορεί να γίνεται υιοθεσία από τέτοια ζευγάρια.

Άδωνις Γεωργιάδης αφού ευχήθηκε – μη ειρωνικά – βίο ανθόσπαρτο στον Κασσελάκη: Τα ομόφυλα ζευγάρια δικαιούνται γάμο, αλλά θα δώ τον νόμο πριν αποφασίσω

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, πρόθεσή του είναι να αλλάξει και τον νόμο για τις υιοθεσίες, επεκτείνοντας την ισχύουσα δυνατότητα μίας γυναίκας να προχωρά στην υιοθεσία ενός παιδιού και στους άνδρες. Όχι όμως σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Πρακτικά δηλαδή, αν ένα ζεύγος ομοφυλοφίλων θελήσει να υιοθετήσει ένα παιδί, θα μπορεί να το κάνει μόνον μέσω του ενός εκ των δύο μερών.

Ο πρωθυπουργός κοροϊδεύει την κοινωνία – Το ίδιο και οι «αιρετικοί» του κόμματός του

Θα τολμήσουμε βέβαια εδώ να μαντέψουμε ότι αργά ή γρήγορα ο περιορισμός αυτός θα εκπέσει σε κάποιο δικαστήριο, δημιουργώντας δεδικασμένο έναντι του νέου νόμου, τον οποίον εν συνεχεία η κυβέρνηση θα «αναγκαστεί» να αλλάξει, αίροντας και τους όποιους περιορισμούς.

Αρνήθηκε να διοργανώσει γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων επειδή είναι Χριστιανός

Γενικότερα, ο νέος νόμος θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και αντιφάσεις στην εφαρμογή του οικογενειακού – κληρονομικού δικαίου. Και φυσικά, τα μεγαλύτερα θύματα αυτών των αντιφάσεων θα είναι τα άτυχα παιδιά που, των οποίων το ριζικό θα έχει καθοριστεί από την κυρίαρχη ιδεοληψία της εποχής μας και κυρίως έναν αδίστακτο πρωθυπουργό.

Όσο για τους «αιρετικούς» του κόμματός του, αναρωτιέται κανείς, αν υπάρχει κάτι, που θα μπορούσε να ακυρώσει την αγάπη και τη σιγουριά που αισθάνονται στους θώκους τους.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ο Mίκελ Μερίνο πανηγύρισε όπως ο πατέρας του πριν 33 χρόνια στην Στουτγκάρδη, στο ίδιο γήπεδο (vid)!

Ιστορίες που μόνο ο αθλητισμός κι εν προκειμένω το...

Χαμός στην Basket League με τους «μικρούς» να ζητούν salary cap

Με πρωτοβουλία της ΚΑΕ ΑΕΚ και του Μάκη Αγγελόπουλου...

Αποκλεισμός και για τα αδέρφια Τσιτσιπά στα διπλά του Wimbledon μετά τη διακοπή!

Αποκλεισμός σε δύο …δόσεις για τα αδέρφια Τσιτσιπά (Στέφανο...

Στεφ Κάρι για Team USA: «Μόνος μας στόχος το χρυσό» (vid)

Μετά από 10 χρόνια επιστρέφει ο Στεφ Κάρι στην...

Πορτογαλία – Γαλλία 3-5 (0-0 κ.δ., παράταση): Μοιραίος Φέλιξ και Γαλλία-Ισπανία!

Η Γαλλία απέκλεισε στα πέναλτι την Πορτογαλία (5-3) καθώς...

Τζωρτζίνα Τσιχλάκη: Υπογράφει στον Πανσερραϊκό!

Ο Πανσερραϊκός ετοιμάζεται να παίξει στην Α1 γυναικών μέσω...

Ζντοβτς για Ελλάδα: «Δεν έχουν το Σλούκα – Πολλά εξαρτώνται από τον Αντετοκούνμπο»

Για την απουσία του Κώστα Σλούκα αλλά και τον...