Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024

Ντροπή για την New York Times – Αρθρογράφος της επιτίθεται στην ελευθερία του λόγου!

Ημερομηνία:

Ο σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα , απευθυνόμενος στους ακολούθους του, έγραψε ότι “οι επιτίθενται στην ελευθερία του λόγου σας!”

Αναφέρεται φυσικά σε ένα άρθρο ενός κειμενογράφου της εφημερίδας ο οποίος με τον τίτλο “Η Πρώτη Τροπολογία βρίσκεται εκτός ελέγχου” προσπάθησε να αναλύσει το πως πρέπει να ερμηνεύεται η Πρώτη Τροπολογία του αμερικανικού συντάγματος η οποία αναφέρεται στην ελευθερία του λόγου.

O Tim Wu, όπως αποκαλείται ο αναλυτής, είναι μάλιστα καθηγητής πανεπιστημίου στο Columbia.

Rewired: Tim Wu's Fantastic Foray | Columbia Magazine

Μεταξύ άλλων στο κείμενό του γράφει τα εξής:

“Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Δευτέρας στις δύο υποθέσεις NetChoice επιτείνει σημαντικά το πρόβλημα. Οι υποθέσεις αφορούν δύο πολιτειακούς νόμους, έναν στη Φλόριντα και έναν στο Τέξας, που περιορίζουν τη δυνατότητα των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης να αφαιρούν ή να μετριάζουν το περιεχόμενο. (Και οι δύο νόμοι θεσπίστηκαν ως απάντηση στην εκλαμβανόμενη ως λογοκρισία των πολιτικών συντηρητικών). Ενώ το Ανώτατο Δικαστήριο παρέπεμψε και τις δύο υποθέσεις σε δευτεροβάθμια δικαστήρια για περαιτέρω εξέταση των πραγματικών περιστατικών, το δικαστήριο, εντούτοις, προχώρησε σε μια διατύπωση ότι οι εκατομμύρια αλγοριθμικών αποφάσεων που λαμβάνονται καθημερινά από τις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προστατεύονται από την Πρώτη Τροπολογία. Το έκανε αυτό υποθέτοντας αβασάνιστα ότι αυτές οι αλγοριθμικές αποφάσεις είναι ισοδύναμες με τις ρηματικές αποφάσεις που λαμβάνουν οι ανθρώπινοι συντάκτες των εφημερίδων.”

Εν ολίγοις ο αρθρογράφος και καθηγητής δεν βλέπει καμμία λογοκρισία εκ μέρους των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης και καμμία μεροληψία εις βάρος των συντηρητικών πολιτών.

Η κατάντια του τύπου θυμίζει ολοένα και περισσότερο μία τροχιά που οδεύει προς την κινεζοποίηση της Δύσης.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εθνική: MVP ο Γουόκαπ κόντρα στη Σλοβενία (vid)

Το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη πήρε ο Τόμας Γουόκαπ...

Ελλάδα – Σλοβενία 96-68: Μια… ανάσα από το Παρίσι! (highlights)

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ μετέτρεψε σε απογευματινό περίπατο το...

Σπανούλης: «Ήρθα να εκπροσωπήσω την πατρίδα μου με τιμή και περηφάνια»

Η Εθνική μας ομάδα ήταν επιβλητική στο παιχνίδι με...

Παναγιώτα Δόση: Το 14ο μέλος της ελληνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Παναγιώτα Δόση ήταν μόλις μία θέση εκτός πρόκρισης...

Ισπανία: Ένα μήνα έξω ο Πέδρι, μένει στη Γερμανία

Ο τραυματισμός του Πέδρι στο γόνατο από το μαρκάρισμα...