Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024
Κυριακή, 7 Ιουλίου 2024

Ισπανία: Η εργαλειοποίηση ενός μαύρου ποδοσφαιριστή για να ενοχοποιηθεί ένας ολόκληρος λαός

Ημερομηνία:

Όπως σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έτσι και στην Ισπανία το πολιτικό σύστημα αισθάνεται ότι απειλείται από την άνοδο των συντηρητικών πατριωτικών δυνάμεων. Στη συγκεκριμένη χώρα η απειλή ακούει στο όνομα , το οποίο, αν και δείχνει να έχει παγώσει ως προς την ανοδική του πορεία, αποτελεί την τρίτη δύναμη στη χώρα, και εκφράζει έναν ισχυρό πόλο αντίστασης απέναντι στον ισοπεδωτισμό και τις ελίτ του Νταβός.

Η τακτική του πολιτικού συστήματος δεν διαφέρει και πολύ από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, όπου οι ευρωκράτες κρατούν τα ινία. Η ιστορία του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή Βινίσιους Ζούνιορ της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αρκετή για να εξαπολυθεί μία καμπάνια ενοχοποίησης των λευκών χριστιανών Ισπανών, ότι είναι όλοι ρατσιστές και μοιραία υποστηρικτές του VOX. Αναλόγως, το VOX χαρακτηρίζεται ως ρατσιστικό κόμμα.

Ο Βινίσιους, ένας από τους πολλούς μαύρους που συμμετέχουν στο ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου δέχεται εδώ και δύο σεζόν διαρκείς λεκτικές ρατσιστικές επιθέσεις, τόσο από τις κερκίδες των γηπέδων όσο και από τα κοινωνικά δίκτυα. Αποτελεί, εν αγνοία του ενδεχομένως, το βασικό πιόνι της κεντροδεξιάς κυβερνήσεως αλλά και της αριστεράς για να μπορούν να υποστηρίξουν τις φιλομεταναστευτικές τους πολιτικές, περιορίζοντας συγχρόνως τον κίνδυνο ανόδου του VOX.

Τα συστημικά μέσα επιτίθενται στο μέσο Ισπανό, ο οποίος λειτουργώντας με το θυμικό του, αντιδρά εμμένοντας σε συνθήματα και αναρτήσεις εναντίον του παίκτη. Εν συνεχεία, ταυτίζουν αυτές τις αντιδράσεις με το VOX, το οποίο δεν πήρε ποτέ ξεκάθαρη θέση εναντίον αυτών των συνθημάτων.

Αντιθέτως, ο πρόεδρος του VOX, έχει επανειλημμένως τονίσει, ότι αν υπάρχει ρατσισμός στην Ισπανία είναι αυτός εναντίον των Ισπανών, που προέρχεται κυρίως από την κυβέρνηση, αλλά και τους Βάσκους και Καταλανούς αυτονομιστές. Μάλιστα, το VOX πριν ένα χρόνο, εν όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, είχε κυκλοφορήσει μία αφίσα με τις λίστες όσων εδικαιούνται επιδόματα ενοικίου, οι οποίες αποτελούντο εξ' ολοκλήρου από μουσουλμανικά ονόματα.

Η «μπάλα» έχει φυσικά συμπαρασύρει και την ίδια την Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς τον Ιανουάριο του ο μαύρος αρχηγός της Εθνικής Αυστρίας και παίκτης της Ρεάλ, Ντάβιντ Αλάμπα, στην ψηφοφορία για τον καλύτερο παίκτη του ΄22 είχε επιλέξει τον Λιονέλ Μέσι, άσπονδο εχθρό τη Ρεάλ, αντί του συμπαίκτη του στη «Βασίλισσα», Καρίμ Μπενζεμά. «Γορίλας» και «μαϊμού» ήταν κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς, με τους οποίους τον στόλισαν οι Μαδριλένιοι.

Ο Βινίσιους, χάρις και την εργαλειοποίησή του από το πολιτικό σύστημα, έχει πλέον μόνιμα στοχοποιηθεί από τους Ισπανούς φιλάθλους. Οι ύβρεις εις βάρος του ακούγονται ακόμη και όταν δεν παίζει ή και όταν δεν παίζει η ίδια η Ρεάλ Μαδρίτης.

Συγκεκριμένα ακούστηκαν συνθήματα ρατσιστικά εναντίον του στο περιθώριο των αγώνων Μπαρτσελόνα-Νάπολι και Ατλέτικο Μαδρίτης-Ίντερ για το .

Η Ρεάλ Μαδρίτης με τη σειρά της γνωστοποίησε πως προσέφυγε στη δικαιοσύνη, ζητώντας από την εισαγγελία να βρεθούν όλα τα στοιχεία που μπορούν να ταυτοποιήσουν οπαδούς οι οποίοι προσβάλουν ρατσιστικά τον Βινίσιους.

Παναγιώτης Δούμας
Παναγιώτης Δούμαςhttps://doumas.gr
Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι δημοσιογράφος και παραγωγός διαδικτυακών τηλεοπτικών εκπομπών. Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε Νομικά & Ιστορία στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας. Ήταν για χρόνια επιχειρηματίας και τα έτη 2012-2015 θήτευσε ως Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στους δημοσιογραφικούς ομίλους DNM GROUP και ESTIA INVESTMENT GROUP και έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες «Δημοκρατία», «ΕΣΤΙΑ», «Ελεύθερη Ώρα» και «Ελεύθερος Κόσμος», στο περιοδικό «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» και στις ιστοσελίδες PRONEWS και NEWSBREAK. Είναι ανταποκριτής της γερμανικής εβδομαδιαίας εφημερίδας «Junge Freiheit». Είναι από τους βασικούς συντελεστές του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών και του διαδικτυακού καναλιού Right2TheBone.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εθνική Νέων Ανδρών: Νίκη επί της Σλοβενίας

Λίγο μετά τη νίκη της Εθνικής Ανδρών επί της...

Δεν υπάρχει «μισθωτή σκλαβιά», οι συνήγοροι της κρατικής σκλαβιάς σας κοροϊδεύουν

Η έννοια του «μισθωτού σκλάβου» παραμένει το αιώνιο τροπάριο...

Δομινικανή Δημοκρατία – Κροατία 77-80: Στον δρόμο της Εθνικής μας για Παρίσι οι Κροάτες

Με πολλή δυσκολία η Κροατία νίκησε τη Δομινικανή Δημοκρατία...

Βασιλάκη: Πέμπτη θέση στα 800μ ελεύθερο, μια ανάσα από το μετάλλιο, με πανελλήνιο ρεκόρ

Η Άρτεμις Βασιλάκη τερμάτισε στη 5η θέση με 8:34.13...

ΝΙΚΗ: Ερώτηση της ΝΙΚΗΣ για την Ενιαία Κάρτα  διέλευσης των Α.μεΑ από όλους τους αυτοκινητόδρομους με διόδια

Ερώτηση προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών &  το...

Δέκα λόγοι για να μην καταργηθεί η δουλεία (!)

Ας αναλογιστεί ο αναγνώστης εάν οι δικαιολογίες υπέρ της...

Σέκουλιτς: «Εξαιρετική ομάδα η Ελλάδα με ηγέτη τον Γιάννη»

Η Ελλάδα επικράτησε εύκολα της Σλοβενίας και ο Αλεξάνταρ...

Εθνική: Ομάδα-ορχήστρα και το φωτεινό παράδειγμα του Τολιόπουλου

Ομάδα-όνειρο η Εθνική έκανε μια χαψιά και την Σλοβενία...