Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024

Η διάσημη ΛΟΑΤΚΙ θεωρητικός Τζούντιθ Μπάτλερ αποκαλεί την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου «ένοπλη αντίσταση»

Η φιλόσοφος Τζούντιθ Μπάτλερ δήλωσε την Κυριακή ότι η τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, κατά την οποία δολοφονήθηκαν 1.200 άνθρωποι, ήταν “μια πράξη ένοπλης αντίστασης” και όχι τρομοκρατική επίθεση, λέγοντας ότι είναι συζητήσιμο αν ήταν το “σωστό”.

Η Μπάτλερ ήταν προσκεκλημένη ομιλητής στο Paroles d’honneur, μια αριστερή εκπομπή πολιτικής συζήτησης. Είναι γνωστή ως μία από τις κορυφαίες στοχαστές του ριζοσπαστικού αριστερού κινήματος “θεωρία κουΐρ”. Αντιτίθεται δημοσίως στο κράτος του Ισραήλ εδώ και δεκαετίες.

Στις δηλώσεις της, η Μπάτλερ είπε ότι “δεν της άρεσε” η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου και δήλωσε ότι “έμπλεξε” -δηλαδή από την αριστερά- “επειδή είπε ότι ήταν, για μένα, ένα αγωνιώδες γεγονός”.

Αλλά επέμεινε επίσης: “Δεν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, ούτε για αντισημιτική επίθεση. Ήταν μια επίθεση εναντίον Ισραηλινών … Η βία που ασκείται στους Παλαιστίνιους συμβαίνει εδώ και δεκαετίες. Αυτή ήταν μια εξέγερση που προέρχεται από μια κατάσταση υποταγής και εναντίον ενός βίαιου κρατικού μηχανισμού, εντάξει; Ας είμαστε ξεκάθαροι … Ας την ονομάσουμε τουλάχιστον ένοπλη αντίσταση, και τότε μπορούμε να κάνουμε μια συζήτηση για το αν πιστεύουμε ότι είναι σωστό ή αν έκαναν το σωστό. … Ξέρετε, είναι μια ανοιχτή συζήτηση”.

Το ακροατήριο χειροκρότησε με ενθουσιασμό τις παρατηρήσεις της.

Η Μπάτλερ, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως Εβραία, λεσβία και μη δυαδική, επικρίθηκε πρόσφατα από την Εβραία φεμινίστρια Φίλις Τσέλσερ:

Η Μπάτλερ φαίνεται είτε να αγνοεί είτε να αποκρύπτει σκόπιμα διάφορα σημαντικά γεγονότα: Το Ισραήλ εγκατέλειψε τη Γάζα το 2005. Η Χαμάς -μια ισλαμιστική τρομοκρατική ομάδα που χρηματοδοτείται από το Ιράν- ελέγχει, κατηχεί, βασανίζει, βασανίζει και εξαθλιώνει τους κατοίκους της Γάζας. Η Χαμάς έχει πάρει τη μερίδα του λέοντος από τη βοήθεια που προοριζόταν για τους πολίτες της Γάζας και την έχει εκτρέψει σε δικούς της τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό και στην κατασκευή των τρομοκρατικών σηράγγων και του οπλισμού της. Καμία αραβική χώρα δεν ήταν πρόθυμη να προσφέρει καταφύγιο στους κατοίκους της Γάζας, έστω και προσωρινά. Η Αίγυπτος έχει αποκλείσει τη Γάζα από το Σινά με τείχη. Η Χαμάς ανάγκασε όλο και περισσότερο τις γυναίκες να φορούν πέπλα, να παντρεύονται σε πολυγαμικές οικογένειες και να κινδυνεύουν να δολοφονηθούν για λόγους τιμής αν “ντροπιάσουν” τις οικογένειές τους.

Μήπως αυτή(ες) η μη δυαδική λεσβία … δεν καταλαβαίνει ότι, αν ζούσε στη Γάζα, η Χαμάς θα την βασάνιζε και θα την αποκεφάλιζε -μαζί με οποιοδήποτε άλλο ΛΟΑΤ άτομο θα μπορούσε να βάλει στα χέρια της η Χαμάς;

Η Μπάτλερ ήταν επίσης ο κύριος αντίπαλος του τότε προέδρου του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ Λόρενς Σάμερς όταν προειδοποίησε, πριν από είκοσι χρόνια, ότι η αντι-ισραηλινή κριτική στα πανεπιστήμια οδηγούσε σε αύξηση του αντισημιτισμού – λόγια που αποδείχθηκαν αληθινά.

Πηγή: BREITBART NEWS

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Ανοιχτός σε απευθείας συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν υπό προϋποθέσεις ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε διατεθειμένος να συζητήσει με...

Αλλοδαπός εκτός ελέγχου έσπασε τζάμια, καθρέφτες και παρμπρίζ σε 25 αυτοκίνητα!

«Στο πόδι» σηκώθηκε μια ολόκληρη γειτονιά στο Ηράκλειο της...

Παγκράτι: Επιτέθηκε με μαχαίρι στον πρώην εργοδότη του και έσκασε τα λάστιχα από 11 ΙΧ – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)

Αιματηρό επεισόδιο με μαχαίρι μεταξύ δύο ανδρών σημειώθηκε το...

Η πλάνη περί επιχειρηματικού κράτους της σελέμπριτι «οικονομολόγου» Mazzucato

H Mazzucato είναι εξασκημένη στο να εξυμνεί τις αρετές...

Τι κρύβει η κόντρα της Λατινοπούλου με την κυβέρνηση

Για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου σήκωσε το γάντι...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img