Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024

Έρευνα YouGov: Η πλειονότητα των Αμερικανών θέλει την προπαγάνδα της ιδεολογίας του φύλου εκτός σχολείων

Η πλειονότητα των Αμερικανών ψηφοφόρων πιστεύει ότι οι πολιτείες θα πρέπει να «απαγορεύσουν όλες τις θεραπείες μετάβασης φύλου σε ανηλίκους και να σταματήσουν τη συζήτηση για την ιδεολογία του φύλου σε όλα τα δημόσια σχολεία», σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της YouGov.

Το 41% των ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης των ορμονών και των θεραπειών αλλαγής φύλου για ανηλίκους και της απαλλαγής των δημόσιων σχολείων από την προπαγάνδα της ιδεολογίας του φύλου, ποσοστό υψηλότερο από άλλες εναλλακτικές λύσεις που απαριθμούνται στην έρευνα.

Συγκριτικά, το 32% συμφωνεί με τη δήλωση ότι «οι πολιτείες θα πρέπει να προστατεύουν τα δικαιώματα των ενήλικων τρανσέξουαλ να ζουν όπως θέλουν, αλλά να εφαρμόζουν αυστηρότερους κανονισμούς σχετικά με τους αναστολείς της εφηβείας, τις επεμβάσεις μετάβασης και τη συμμετοχή στον αθλητισμό για τους ανήλικους τρανσέξουαλ». Μόλις το 26% συμφωνεί με τη ριζοσπαστική θέση ότι «οι πολιτείες θα πρέπει να προστατεύουν όλους τους νεαρούς τρανσέξουαλ παρέχοντας πρόσβαση σε αναστολείς της εφηβείας και σε επεμβάσεις μετάβασης, εφόσον το επιθυμούν, και επιτρέποντάς τους να συμμετέχουν πλήρως σε όλες τις δραστηριότητες και τα αθλήματα ως το φύλο της επιλογής τους».

Η διαφορά στην υποστήριξη αυτών των ιδεών είναι πιο εντυπωσιακή ανάλογα με την πολιτική τοποθέτηση. Οι ψηφοφόροι των Δημοκρατικών υποστηρίζουν περισσότερο την παροχή δυνατότητας στους ανηλίκους να λαμβάνουν ορμόνες, αναστολείς της εφηβείας και να υποβάλλονται σε επεμβάσεις αλλαγής φύλου – μια θέση εξαιρετικά αντιδημοφιλής με τους Ρεπουμπλικάνους και τους ανεξάρτητους. Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 50%, ήτοι οι μισοί από τους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών συμφωνούν ότι οι πολιτείες θα πρέπει να επιτρέπουν στους ανηλίκους να επιχειρούν να μεταμορφωθούν στο αντίθετο φύλο. Μόλις το 15 τοις εκατό των ανεξάρτητων και το 3 τοις εκατό των ψηφοφόρων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος συμφωνούν.

Οι ανεξάρτητοι ψηφοφόροι είναι κυρίως διχασμένοι μεταξύ της «προστασίας των δικαιωμάτων των ενήλικων τρανσέξουαλ» με παράλληλη εφαρμογή αυστηρότερων κανονισμών για τις μετατροπές των παιδιών και τη συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες (42%) και της απόλυτης απαγόρευσης των διαδικασιών και της διδασκαλίας της ιδεολογίας του φύλου στο σχολείο (43%).

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος υποστηρίζουν περισσότερο την απαγόρευση του ακρωτηριασμού των παιδιών με σύγχυση φύλου και την απαγόρευση της ιδεολογίας φύλου στα σχολεία σε ποσοστό 73%. Ωστόσο, το 24% των Ρεπουμπλικανών πιστεύει ότι «οι πολιτείες θα πρέπει να προστατεύουν τα δικαιώματα των ενήλικων τρανσέξουαλ να ζουν όπως θέλουν, αλλά να εφαρμόζουν αυστηρότερους κανονισμούς για τους αναστολείς της εφηβείας, τις επεμβάσεις μετάβασης και τη συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες για τους ανήλικους τρανσέξουαλ».

Η YouGov διεξήγαγε την έρευνα με ηλεκτρονικό δείγμα 3.012 ψηφοφόρων των ΗΠΑ από τις 20 έως τις 29 Ιουνίου με περιθώριο σφάλματος ±1,9%.

Ακόμη λοιπόν και σε μία χώρα, όπου η προπαγάνδα της ιδεολογίας του φύλου ξεχειλίζει, υποστηριζόμενη από όλα σχεδόν τα συστημικά μέσα, αλλά και τη βαριά βιομηχανία του θεάματος, οι πολίτες εξακολουθούν να αντιτάσσονται σε αυτήν. Στην Ελλάδα δεν αποταλμάται ωστόσο καν μία τέτοια έρευνα, ενώ για δημόσιο διάλογο ούτε λόγος να γίνεται. Στις ΗΠΑ η αντίθεση σε όλο αυτό το κίνημα του παραλογισμού υιοθετείται από το ένα από τα δύο ισχυρά κόμματα, ενώ εδώ μόνον από μικρότερα κόμματα, πράγμα που διευκολύνει την εγχώρια ελίτ να κατατάσσει κάθε έννοια διαφωνίας στο περιθώριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Ανοιχτός σε απευθείας συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν υπό προϋποθέσεις ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε διατεθειμένος να συζητήσει με...

Αλλοδαπός εκτός ελέγχου έσπασε τζάμια, καθρέφτες και παρμπρίζ σε 25 αυτοκίνητα!

«Στο πόδι» σηκώθηκε μια ολόκληρη γειτονιά στο Ηράκλειο της...

Παγκράτι: Επιτέθηκε με μαχαίρι στον πρώην εργοδότη του και έσκασε τα λάστιχα από 11 ΙΧ – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)

Αιματηρό επεισόδιο με μαχαίρι μεταξύ δύο ανδρών σημειώθηκε το...

Η πλάνη περί επιχειρηματικού κράτους της σελέμπριτι «οικονομολόγου» Mazzucato

H Mazzucato είναι εξασκημένη στο να εξυμνεί τις αρετές...

Τι κρύβει η κόντρα της Λατινοπούλου με την κυβέρνηση

Για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου σήκωσε το γάντι...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img