Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024

64 βίαιοι ακροαριστεροί ακτιβιστές συνελήφθησαν στο Παρίσι διαμαρτυρόμενοι για την παρουσίαση «αντί-τρανς» βιβλίου

Οι δύο Γαλλίδες δοκιμιογράφοι Ντορά Μουτό και Μαργκερίτ Στερν, οι οποίες έχουν δεσμευτεί να καταγγείλουν την ιδεολογία των τρανς, έγιναν στόχος επιθέσεων κατά τη διάρκεια υπογραφής βιβλίου στον εκδοτικό τους οίκο στο Παρίσι, το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, 64 ακροαριστεροί ακτιβιστές συνελήφθησαν από την αστυνομία, εν μέσω μιας εκκωφαντικής σιωπής των μέσων ενημέρωσης.

Επί μήνες, οι δύο συγγραφείς κυνηγήθηκαν από ακτιβιστές τρανσέξουαλ που κατήγγειλαν τη δημοσίευση του μπεστ σέλερ τους Transmania, στην οποία οι δύο γυναίκες, προερχόμενες από την Αριστερά και το φεμινιστικό κίνημα, καταδεικνύουν τους επικίνδυνους μηχανισμούς της τρανσέξουαλ ιδεολογίας στην κοινωνία. Οι δημόσιες εμφανίσεις τους σαμποτάρονται, ώστε να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν συνέδρια ή να παρουσιάσουν το βιβλίο τους.

Πρόσφατα, όταν προσκλήθηκαν στη Λυών από το ISSEP, το Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών που ίδρυσε η Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, δέχθηκαν βίαιες πιέσεις να ακυρώσουν την ομιλία τους. Οι εγκαταστάσεις του ISSEP υπέστησαν εκτεταμένες υλικές ζημιές ως μορφή εκφοβισμού. Το συνέδριο τελικά πραγματοποιήθηκε, αλλά υπό ισχυρή αστυνομική προστασία.

Πριν από λίγες ημέρες, η Ντορά Μουτό δήλωσε στον «Χ» ότι ζει υπό τον διαρκή φόβο επιθέσεων και ότι αναζητά νέο κατάλυμα για να εξασφαλίσει την ηρεμία και την ασφάλειά της. Οι ακτιβιστές φτάνουν στο σημείο να απειλούν την ίδια και τη φίλη και συνάδελφό της Μαργκερίτ Στερν με θάνατο, σε σχεδόν καθημερινή βάση.

Το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι μια συνάντηση για την υπογραφή του δοκιμίου Transmania από τις συγγραφείς του, που διοργανώθηκε από τον εκδοτικό οίκο Éditions Magnus. Οι λεγόμενες αντιφασιστικές και τρανσέξουαλ ομάδες βγήκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αποτρέψουν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Οι ακτιβιστές εμφανίστηκαν οπλισμένοι με βόμβες μολότοφ και σιδερόβεργες και τελικά 64 άτομα συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Εκτός από μερικά δεξιά δημοσιογραφικά μέσα, τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης σιώπησαν για το περιστατικό. Το France Info δικτυακός τόπος δημοσίευσε ένα άρθρο που μιλούσε για τις συλλήψεις, αλλά κατάφερε να μην αναφέρει ούτε την προέλευση των συλληφθέντων -αντιφά και τρανσέξουαλ ακτιβιστών- ούτε τον λόγο της κινητοποίησής τους, δηλαδή την παρεμπόδιση της ελευθερίας έκφρασης των συγγραφέων Μουτό και Στερν.

Σε αυτό το κλίμα βίας, ένα συνέδριο με διοργανώτριες τις δύο γυναίκες, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις Βερσαλλίες σε λίγες ημέρες ακυρώθηκε. Ο διοργανωτής, η ένωση Les Éveilleurs, προτίμησε να το ακυρώσει με το Théâtre Montansier, το οποίο επρόκειτο να φιλοξενήσει την εκδήλωση να εκφράζει τον φόβο για βία και ζημιές. Κανένας άλλος χώρος στις Βερσαλλίες δεν δέχτηκε να φιλοξενήσει το συνέδριο.

Μετά από αυτά τα γεγονότα, η Ντορά Μουτό έγραψε μια μακροσκελή ανάρτηση στο X. Για την ίδια, η προσπάθεια των τρανσέξουαλ ακτιβιστών να τις φιμώσουν είναι μια τέλεια απεικόνιση αυτού που η ίδια και η Στερν καταγγέλλουν στο δοκίμιό τους: μια ολοκληρωμένη φασιστική δικτατορία, που ασκείται από το λόμπι των τρανσέξουαλ, με τη χρήση φυσικής βίας, βίας και εκφοβισμού για να εμποδίσουν με κάθε μέσο τη διάδοση ενός λόγου που δεν επιτρέπεται από το δόγμα τους. Αλλά το αποτέλεσμα ήταν σίγουρα το αντίθετο από το επιδιωκόμενο: η δημοσίευση του δοκιμίου τους υπήρξε μια άνευ προηγουμένου εκδοτική επιτυχία, ενημερώνοντας την κοινή γνώμη για θέματα ταμπού, όπως το σκάνδαλο των αναστολέων της εφηβείας και το πανταχού παρόν λόμπι των τρανσέξουαλ στη Γαλλία, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο σε διεθνείς οργανισμούς, την εκπαίδευση και τον κόσμο του πολιτισμού.

«Από εδώ και στο εξής, κάθε εμφάνισή μας απαιτεί ενισχυμένη προστασία. Είναι γεγονός ότι η σωματική μας ακεραιότητα απειλείται σοβαρά», εξήγησε η Ντορά Μουτό στη Le Figaro, εκφράζοντας τη λύπη της για την έλλειψη αντίδρασης από τους φεμινιστικούς κύκλους. Κατέληξε στο συμπέρασμα: «Πρέπει να γίνει μία δημόσια συζήτηση για τη βία της άκρας αριστεράς και των αντιφασιστικών queer κύκλων».

Οι Στερν και Μουτό έγραψαν στον νέο υπουργό Εσωτερικών Μπρουνό Ρεταγιό για να ζητήσουν ειδική αστυνομική προστασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Βελόπουλος: Άκρως επικίνδυνη η πολιτική της κυβέρνησης έναντι της Αλβανίας

Κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της έναντι της...

Ο Φρέντη Μπελέρη για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία

«Στις υποχρεώσεις της Αλβανίας αποτυπώνονται πλέον τα πάγια αιτήματά...

Ο Ευρωβουλευτής της ΝΙΚΗΣ ζήτησε με ερώτηση-παρέμβαση την αποδέσμευση της Ελλάδας από τη συμφωνία των Πρεσπών

Το πολιτικό κόμμα «ΝΙΚΗ» εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:Ο...

Ελλάδα: Η ενδεκάδα της Εθνικής Ελπίδων για τον «τελικό» με Κροατία

Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Κροατία (15/10,...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img