Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2024

Από το «σεβόμαστε την Εκκλησία» στο «ή παππάς παππάς ή ζευγάς ζευγάς» ένα τσιγάρο δρόμος

Ημερομηνία:

Από το «σεβόμαστε την Εκκλησία» στο «ή παππάς παππάς ή ζευγάς ζευγάς» που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ώστε να βάλει στην θέση του τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ένα τσιγάρο δρόμος.

Ο λόγος που εκνευρίστηκε ο ΠΘ Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πως ο Αρχιεπίσκοπος τόλμησε να ζητήσει να τηρηθούν οι δημοκρατικές διαδικασίες και να γίνει ονομαστική ψηφοφορία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων. Ονομαστική ψηφοφορία η οποία επιτεύχθηκε με την πρόταση που κατέθεσε το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα και συνυπέγραψε το κόμμα .

Η ασέβεια στην Ελληνική Εκκλησία και την Ορθοδοξία γενικότερα δεν σταματά εκεί , αλλά συνεχίζεται λίγες ώρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, όπου δημοσιεύματα τόσο εγχώρια όσο και διεθνή , αλλά και βουλευτές θυμήθηκαν πως η Πατρίδα μας είναι Ορθόδοξη μόνο για να μας τρίψουν στην μούρη ότι η Ελλάδα έγινε η πρώτη Ορθόδοξη χώρα που ψήφισε τον γάμο ομοφυλοφίλων.

Ξεχνούν βέβαια να αναφερθούν στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου μεταξύ άλλων αποφάσισε:

Ἡ χριστιανική παραδοσιακή οἰκογένεια ἀποτελεῖται ἀπό πατέρα, μητέρα καί παιδιά, καί σέ αὐτήν τήν οἰκογένεια τά παιδιά ἀναπτύσσονται, γνωρίζοντας τήν μητρότητα καί τήν πατρότητα πού θά εἶναι ἀπαραίτητα στοιχεῖα στήν μετέπειτα ἐξέλιξή τους.

Ἐξ ἄλλου, ὅπως φαίνεται στό «Εὐχολόγιο» τῆς Ἐκκλησίας, ὑπάρχει σαφέστατη σύνδεση μεταξύ τῶν Μυστηρίων τοῦ Βαπτίσματος, τοῦ ρίσματος, τοῦ Γάμου, τῆς Ἐξομολογήσεως καί τῆς Θείας Κοινωνίας τοῦ Σώματος καί τοῦ Αἵματος τοῦ Χριστοῦ. Κάθε διάσπαση αὐτῆς τῆς σύνδεσης δημιουργεῖ ἐκκλησιολογικά προβλήματα.

Ἑπομένως, βαπτιζόμαστε καί χριόμαστε γιά νά κοινωνήσουμε τοῦ Σώματος καί τοῦ Αἵματος τοῦ Χριστοῦ. Γίνεται ὁ Γάμος ὥστε οἱ σύζυγοι καί ἡ οἰκογένεια νά συμμετέχουν στό Μυστήριο τῆς θείας Εὐχαριστίας καί νά κοινωνοῦν τοῦ Σώματος καί τοῦ Αἵματος τοῦ Χριστοῦ. Κάθε διάσπαση τῆς σχέσεως αὐτῆς τῶν Μυστηρίων συνιστᾶ τήν ἐκκοσμίκευση.

Ἡ Ἐκκλησία βασίζεται σέ αὐτήν τήν Παράδοση, πού δόθηκε ἀπό τόν Θεό στούς Ἁγίους, καί δέν μπορεῖ νά ἀποδεχθῆ κάθε ἄλλη μορφή Γάμου, πολλῷ δέ μᾶλλον τόν λεγόμενο «ὁμοφυλοφιλικό γάμο».

Εδώ θα ήθελα να θυμίσω επίσης τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της Κυβέρνησης, πως η ομοφυλοφιλία δεν είναι αμαρτία .

Προσωπικό σχόλιο: Αυτό μας έλειπε δηλαδή να αρχίσει ο κάθε πολιτικός να λογοκρίνει το Ευαγγέλιο και να καθορίζει τι είναι αμαρτία και τι όχι .

Είναι φανερό πλέον πως η Νέα Δημοκρατία με χειραγώγηση του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, έφερε το εν λόγω νομοσχέδιο που αναγνωρίζει γάμο σε άτομα του ίδιου φύλου και τους επιτρέπει την υιοθεσία παιδιών γιατί θέλει να αλλάξει (για να μην πω διαστρέψει) την έννοια της οικογένειας όπως την ξέρουμε. Δεν σημαίνει τίποτα για όσους ψήφισαν ΝΑΙ στο νομοσχέδιο η μητρική αγκαλιά, το μητρικό γάλα και το πατρικό πρότυπο. Αντίθετα φέρνουν νέες μορφές οικογένειας και καταδικάζουν παιδιά να μεγαλώσουν χωρίς Πατέρα ή χωρίς Μητέρα .

Όλα βέβαια θα σου πουν ότι τα κάνουν για να δώσουν δικαιώματα στα παιδιά που δεν έχουν … Το δικαίωμα του παιδιού να μεγαλώσει με Μητέρα και Πατέρα όμως το παραμερίζουν…

Στόχος λοιπόν ήταν είναι και θα είναι, για όσους θέλουν να αλλάξουν την ελληνική κοινωνία, ο βράχος για τη ζωή κάθε ανθρώπου που ονομάζεται οικογένεια και φυσικά η Χριστιανική Πίστη που στηρίζει, προάγει και υπερασπίζεται τον θεσμό της οικογένειας .

Κλείνοντας, τιμής ένεκεν θα αφήσω τα ονόματα κομμάτων και βουλευτών που καταψήφισαν.

Συνολικά καταψήφισαν το νομοσχέδιο τα κοινοβουλευτικά κόμματα , , ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗ

Τα 20 «όχι» της
• Αθανασίου Χαράλαμπος
• Αραμπατζή Φωτεινή
• Γιόγιακας Βασίλειος
• Γκίκας Στέφανος
• Γκιουλέκας Κων/νος
• Δαβάκης Αθανάσιος
• Δημοσχάκης Αναστάσιος
• Καραγκούνης Κωνσταντίνος
• Άννα Καραμανλή
• Θεόδωρος Καράογλου
• Κατσανιώτης Ανδρέας
• Κυριαζίδης Δημήτριος
• Λεονταρίδης Θεόφιλος
• Μπαραλιάκος Ξενοφώντας
• Πασχαλίδης Ιωάννης
• Σαλμάς Μάριος
• Σαμαράς Αντώνης
• Στυλιανίδης Ευριπίδης
• Χαρακόπουλος Μάξιμος
• Χρυσομάλλης Μιλτιάδης

Γιάννης Μπινιάρης
Γιάννης Μπινιάρης
Ο Γιάννης Μπινιάρης γεννήθηκε στον Χολαργό της Αττικής αλλά έζησε και ανατράφηκε στην Ελληνική επαρχία . Υπηρέτησε την θητεία του στις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού και σήμερα εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος ενώ δημιουργεί βίντεο στο κανάλι του YouTube Γαλανόλευκο Στέκι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Εγγραφή

Πρωτοσέλιδα

Δημοφιλή

Πρόσφατα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Μακάμπι: Ανακοίνωσε την απόκτηση Ράντολφ (pic)

Ο Αμερικανός γκαρντ / φόργουορντ άφησε την Χάποελ Ιερουσαλήμ,...

ΝΙΚΗ: Υποκριτές οι κ. κ. Σαμαράς και Καραμανλής

Ραδιοφωνική συνέντευξη του Νίκου Παπαδόπουλου, βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της...

Δολοφονία στο Ψυχικό: Οι φάκελοι του τοπογράφου και η μαφία της Μυκόνου

Από χθες το πρωί, επιχειρηματίες, μεσίτες, δικηγόροι και παράγοντες...

Ολυμπιακός: Ο Νταβίντ Κάρμο, η μεταγραφή που χάλασε και οι νέες καθυστερήσεις

Η είδηση ότι ο Μικαϊλ Φαγιέ θα μετακόμιζε στην...

Πρωθυπουργός Σερβίας: Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε συμβιβασμούς με το Κόσοβο

Η νέα κυβέρνηση της Σερβίας είναι έτοιμη να κάνει...

Είναι η Ντόρα Μπακογιάννη «Πουτινάκι»;

Όπως ίσως γνωρίζετε από την επικαιρότητα, η Ντόρα Μπακογιάννη...