Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024

Αντιδυτικός Άξονας Ρωσίας-Τουρκίας-Ιράν και Αριστεράς

Χρησιμοποιώντας την ίδια αντισημιτική ρητορική με την Τουρκία και το Ιράν περί δολοφονικού και κατοχικού κράτους του Ισραήλ, η Αριστερά προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα σε ρόλο φερέφωνου της τρομοκρατικής Χαμάς καθώς στα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αναπαρήγαγε το αίτημα για ίδρυση παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, χωρίς ωστόσο να αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ.

    • Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωτάντζης

Και όχι μόνο αυτό. Η πολυπληθής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ μαζί με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής και εργατικά σωματεία δεν δίστασαν να στοχοποιήσουν με ολοκληρωτικό τρόπο τον εβραϊκό λαό. Στο πλαίσιο μιας αντιδυτικής προπαγάνδας χρησιμοποιούσαν για αρχή το γλυκό άκουσμα της αόριστης λέξης «λαός», και εν συνεχεία διέδιδαν το πολιτικό μήνυμα της απόρριψης ύπαρξης, ολόκληρου του Ισραήλ βροντοφωνάζοντας: «Να σταματήσει τώρα η σφαγή του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ».

Αντ’ αυτού, θα μπορούσαν να επικεντρωνόταν στην ηγεσία του Ισραήλ αντί ολόκληρου του ισραηλινού κράτους, άρα και του λαού του, κατά αντίστοιχο τρόπο που καταδικάζεται ο Χίτλερ αντί της Γερμανίας και του λαού της.

Από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης ακουγόταν επίσης και πολιτικές προτάσεις υπέρ των Παλαιστινίων, και πάλι με βιτρίνα τον λαό, αλλά μόνο τον παλαιστινιακό: «Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη των λαών. Για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής. Για Παλαιστίνη ελεύθερη στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Το ενδιαφέρον για τον «λαό» χάνεται όταν πρόκειται για τον ισραηλινό. Ξεκάθαρη σχετική διάκριση κάνει το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του όπου, «στέκεται στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης και του δικαιώματός του να υπερασπίζεται τη χώρα του κατά της ξένης κατοχής με όλα τα αναγκαία μέσα. Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί που αγωνίζονται για τη ζωή τους! Τρομοκράτες είναι οι δολοφόνοι των λαών, οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που στηρίζουν το Ισραήλ!». Άρα η πρόσφατη σφαγή της Χαμάς κατά του ισραηλινού λαού, ήταν δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού!

Πλήρως συντονισμένη με την Αριστερά είναι και η Τουρκία, όπου από την Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν φώναζε περί «λευτεριάς» στην Παλαιστίνη, ότι «το Ισραήλ διαπράττει εγκλήματα πολέμου» και ότι είναι μια «κατοχική» χώρα.

Ποια «λευτεριά» και ποια «κατοχή»;

Το αφήγημα των Τούρκων, των Ιρανών και των Αριστερών στην Ελλάδα περί παλαιστινιακής «λευτεριάς» είναι παραπλανητικό και με βάση το ψεύδος. Οι Εβραίοι ζούσαν ως λαός τουλάχιστον από το 2000 π.Χ. στη γεωγραφική έκταση της ιστορικής Παλαιστίνης μέχρι να εκδιωχθούν από τους Ρωμαίους για πολιτικούς λόγους της εποχής. Οι Εβραίοι ζητούσαν, όλους αυτούς τους αιώνες, να επιστρέψουν στην ιστορική γη του Ισραήλ, και να φτιάξουν το δικό τους κράτος.

Είναι σαν οι Έλληνες να επέστρεφαν κάποια ημέρα στα παράλια της Μικράς Ασίας, όπου ζούσαν εκεί για αιώνες γράφοντας την ελληνική ιστορία, και να φώναζε το ΚΚΕ, «λευτεριά» στην Τουρκία! Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει με τους Εβραίους στην Παλαιστίνη. Όπως και οι Έλληνες, οι Εβραίοι ζητούσαν και αυτοί το αυτονόητο, να επιστρέψουν στις χαμένες τους πατρίδες.

Το 1881 υπήρξε μια πρώτη μαζική μετανάστευση Εβραίων στους Αγίους Τόπους, όμως η υλοποίηση του σχεδίου επιστροφής επιτεύχθηκε χάρη στις παρεμβάσεις της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία διοικούσε την περιοχή. Η επαφή με το υψηλό ποσοστό των ντόπιων Αράβων οδήγησε σε φονικές τριβές μεταξύ αυτών και των νεοαφιχθέντων Εβραίων.

Ωστόσο, παλαιστινιακό και ισραηλινό κράτος δεν υπήρχαν. Το 1947 αποφασίστηκε από τον ΟΗΕ η διαίρεση της Παλαιστίνης σε 55% Εβραϊκό και 43% Παλαιστινιακό Κράτος, με την Ιερουσαλήμ διεθνή πόλη. Οι Άραβες, όμως το αρνήθηκαν και απείλησαν τους εβραϊκούς οικισμούς. Το 1948, ο Μπεν Γκουριόν κήρυξε την ανεξαρτησία του Ισραήλ και ξεκίνησαν οι εκτεταμένες συγκρούσεις.

Με ποιο δικαίωμα όμως οι Άραβες απέρριπταν την παρουσία των Εβραίων σε εδάφη που δεν ήταν καν δικά τους; Ιστορικά, η γη της Παλαιστίνης ανήκει στον εβραϊκό και ελληνορωμαϊκό κόσμο, όπου πέρα από τις τοπικές συγκρούσεις λόγω πολιτικών φιλοδοξιών, δημιούργησαν ως ένα, μια κοινή πολιτισμική ταυτότητα ευρωμεσογειακού πολιτισμού, με σημαντικότερο κοινό δημιούργημα της αρχαίας εποχής, τη Χριστιανική φιλοσοφία και θρησκεία. Η ευρωπαϊκή ταυτότητα και όλα τα πολιτισμικά επιτεύγματα στην Ευρώπη προέρχονται από τη σύμμειξη ελληνορωμαϊσμού και ιουδαϊσμού και τη μετέπειτα προσθήκη και του γερμανορωμαϊκού στοιχείου.

Η Μέση Ανατολή, άρχισε να καταλαμβάνεται από τον 7ο αιώνα μ.Χ., με πρώτη τη Συρία, από τις αραβικές ορδές και εν συνεχεία να ισλαμοποιείται. Έκτοτε οι Άραβες θεωρούν δεδομένο ότι όλη αυτή η περιοχή τους ανήκει και σταδιακά επιβάλλουν το Ισλάμ υποβαθμίζοντας και εκδιώκοντας με κάθε ευκαιρία το χριστιανικό στοιχείο, και μάλιστα από τους Αγίους του Τόπους. Εξ’ ου και Σταυροφορίες με σκοπό την επανάκτηση και όχι την κατάκτηση αυτών των ιερών εδαφών. Το ίδιο πράττουν οι ισλαμιστές και από μεταπολεμικής επανεμφανίσεως του ιουδαϊκού στοιχείου, με πρωτοστάτη το Ιράν, στην ιερή αποστολή εξαφανίσεως των Εβραίων από τον ισλαμικό χώρο.

Πέντε συμφωνίες έχουν απορρίψει οι Παλαιστίνιοι από το 1948 για τη δημιουργία δύο κρατών. Δισεκατομμύρια δολαρίων ως πακέτα βοήθειας σπαταλήθηκαν για την κατασκευή τούνελ και αγορά ρουκετών, με σκοπό την καταστροφή του Ισραήλ, αντί οι Παλαιστίνιοι να τα αξιοποιήσουν ώστε να αποκτήσουν το δικό τους ανεξάρτητο και ανεπτυγμένο κράτος με παραλιακό μέτωπο σε στρατηγικό σημείο της Μεσογείου. Μια λογική βασισμένη στον ισλαμικό ναρκισσισμό και στη ρατσιστική του αντίληψη περί Μουσουλμανικής Ανωτερότητας έναντι των υπολοίπων.

Και όμως αυτό τον ρατσισμό υποστηρίζει ο Άξονας Ρωσίας-Τουρκίας-Ιράν και μερίδα της ευρωπαϊκής Αριστεράς με πρωτοστατούσα την ελληνική. Ένας αντιδημοκρατικός Άξονας, από τη Ρωσία που πραγματοποίησε συνάντηση κορυφής μεταξύ Πούτιν και ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, την Τουρκία που δεν αναγνωρίζει τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση και καθυβρίζει το Ισραήλ, το Ιράν που υπερτονίζει την ανάγκη για καταστροφή του Ισραήλ και την Αριστερά που μιλά για δολοφονικό Ισραήλ, χωρίς να καταδικάζει τη Χαμάς.

Όλοι αυτοί, με το να προσπερνούν τις κτηνωδίες της Χαμάς προβάλλοντας μόνο την αντίδραση του ισραηλινού κράτους, ως εκ του μηδενός προερχόμενης, επικροτούν ως δίκαιη πράξη τη φρικαλεότητα των τρομοκρατών εναντίον οικογενειών μέσα στα σπίτια τους, τους βιασμούς, και τις απαγωγές, ώστε με άλλης εποχής κυνισμό να προωθήσουν τον βαθύτερο, κοινό πολιτικό τους στόχο που είναι το πλήγμα της Δύσης και της Δημοκρατίας σε κάθε  περιοχή του πλανήτη.

Αυτή η στάση ενθαρρύνει τη Χαμάς να συνεχίσει να δημιουργεί χάος και καταστροφή, μη υπολογίζοντας ούτε τους αμάχους. Αντί να παραδοθεί για να σωθούν οι αθώοι άμαχοι, η τρομοκρατική οργάνωση ανακοινώνει σε κατάσταση ισλαμικής έκστασης ότι «η γη της Γάζας θα καταπιεί τα κομμάτια των Ισραηλινών στρατιωτών», ενώ παράλληλα καλεί τις αραβοισλαμικές χώρες να αναλάβουν δράση και τους Παλαιστινίους να εξεγερθούν εναντίον των Ισραηλινών σε όλον τον κόσμο.

Υπάρχει Διαχωρισμός Χαμάς-Λαού;

Ο καθένας μπορεί να κρίνει μόνος του αν υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός λαμβάνοντας υπόψη πρώτα, κάποια βασικά δεδομένα. Οι κάτοικοι της Γάζας ομόθυμα στηρίζουν την Χαμάς γιατί εκφράζει το Ισλάμ και άρα είναι εκ των προτέρων σωστή και «καλή» επειδή πολεμά εναντίον μη μουσουλμάνων. Άλλωστε, με την ψήφο τους κέρδισε τις πρώτες και μοναδικές εκλογές που διεξήχθησαν τον Ιανουάριο του 2006 και στη συνέχεια ουδέποτε επιχείρησαν να απαλλαγούν από το καθεστώς που επέβαλλε.

Επιπλέον σε κάθε τρομοκρατικό χτύπημα της Χαμάς, οι Παλαιστίνιοι πανηγυρίζουν. Όπως γράφει η Sandrine Boudana, καθηγήτρια Επικοινωνίας στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, στην εφημερίδα Le Figaro, στις 20 Οκτωβρίου 2023, «οι κάτοικοι της Γάζας γιόρταζαν μαζικά κάθε δολοφονία Ισραηλινών αμάχων εδώ και 18 χρόνια. Οι γυναίκες που μοίραζαν αρτοσκευάσματα στα χαρούμενα παιδιά, θαυμάζοντας σαν να ήταν γενναίοι ιππότες τους δολοφόνους της Χαμάς, που παρέλαυναν, με όπλα υπερήφανα υψωμένα πάνω από το πλήθος. Η θορυβώδης, απρεπής, δαιμονική χαρά τους, ενώ μερικές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά στο Ισραήλ, τα παιδιά έκλαιγαν για τον πατέρα τους, οι μπαμπάδες για τους γιούς τους».

Kαι συνεχίζει η καθηγήτρια: «Τα ΜΜΕ αναφέρουν τον κυνισμό των “μαχητών” της Χαμάς που χρησιμοποιούν τον άμαχο πληθυσμό τους ως ανθρώπινες ασπίδες, που εκτοξεύουν τους πυραύλους τους από τις στέγες νοσοκομείων, τζαμιών, και σχολείων. Ενώ ο ισραηλινός στρατός έχει προειδοποιήσει για επικείμενη επίθεση στη Γάζα, η οποία υπόσχεται βία άνευ προηγουμένου, ενώ η Ισραηλινή κυβέρνηση καλεί τους αμάχους να καταφύγουν στη νότια Γάζα, ο ηγέτης της Χαμάς Ismael Haniyeh διατάζει τους κατοίκους της Γάζας να μην την εκκενώσουν. Παραγγελία που δόθηκε από την κατοικία του στο Κατάρ…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κωνσταντίνος Κωτάντζης
Κωνσταντίνος Κωτάντζης
Ο Κωνσταντίνος Κωτάντζης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Έχει σπουδάσει Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακό στην Ευρωπαϊκή Δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Μακεδονία» και στο IN.GR.

Τελευταίες ειδήσεις

Ανοιχτός σε απευθείας συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν υπό προϋποθέσεις ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε διατεθειμένος να συζητήσει με...

Αλλοδαπός εκτός ελέγχου έσπασε τζάμια, καθρέφτες και παρμπρίζ σε 25 αυτοκίνητα!

«Στο πόδι» σηκώθηκε μια ολόκληρη γειτονιά στο Ηράκλειο της...

Παγκράτι: Επιτέθηκε με μαχαίρι στον πρώην εργοδότη του και έσκασε τα λάστιχα από 11 ΙΧ – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)

Αιματηρό επεισόδιο με μαχαίρι μεταξύ δύο ανδρών σημειώθηκε το...

Η πλάνη περί επιχειρηματικού κράτους της σελέμπριτι «οικονομολόγου» Mazzucato

H Mazzucato είναι εξασκημένη στο να εξυμνεί τις αρετές...

Τι κρύβει η κόντρα της Λατινοπούλου με την κυβέρνηση

Για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου σήκωσε το γάντι...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img