Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024

Η Ουκρανία στέλνει νέο κύμα μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε ρωσικές και κατεχόμενες από τους Ρώσους πόλεις

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε δεκάδες ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην κατεχόμενη Κριμαία και τη νότια Ρωσία την Παρασκευή, δήλωσαν αξιωματούχοι, καθώς το Κίεβο πίεσε τη στρατηγική του να στοχεύσει τη χερσόνησο που έχει προσαρτηθεί στη Μόσχα και να μεταφέρει τον 22μηνο πόλεμο πολύ πέρα από τα σύνορα της Ουκρανίας.

Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν στη Σεβαστούπολη, τη μεγαλύτερη πόλη της Κριμαίας, και η κυκλοφορία διακόπηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σε μια γέφυρα που συνδέει τη χερσόνησο, την οποία η Μόσχα κατέλαβε πριν από μια δεκαετία, με τη νότια περιοχή Κρασνοντάρ της Ρωσίας. Η γέφυρα αποτελεί κρίσιμο σύνδεσμο εφοδιασμού για την πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η άμυνά του αναχαίτισε 36 μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την Κριμαία και ένα πάνω από το Κρασνοντάρ, μέρος ενός αναδυόμενου μοτίβου εντατικοποιημένων ουκρανικών εναέριων επιθέσεων τις τελευταίες ημέρες.

Ένας ουκρανικός αντιπλοϊκός πύραυλος Neptune καταστράφηκε επίσης πάνω από το βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε το υπουργείο.

Η Ουκρανία θέλει να κατασκευάσει 1.000.000 «drone αυτοκτονίας» – «Φτιάξαμε ήδη 50.000 μόνο αυτόν τον μήνα»!

Οι εξελίξεις ήρθαν μετά τον τραυματισμό τριών ανθρώπων το βράδυ της Πέμπτης από άλλες ουκρανικές επιθέσεις με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη ρωσική μεθοριακή πόλη Μπέλγκοροντ και τη γύρω περιοχή, δήλωσε ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ. Στις 3 Ιανουαρίου, οι ουκρανικές επιθέσεις στο Μπέλγκοροντ σκότωσαν 25 ανθρώπους, δήλωσαν αξιωματούχοι εκεί.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει δεσμευτεί να πλήξει περισσότερους στόχους στη χερσόνησο της Κριμαίας και εντός των ρωσικών συνοριακών περιοχών φέτος. Ο στόχος είναι να αναστατώσει τους Ρώσους, καθώς ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επιδιώκει άλλα έξι χρόνια στην εξουσία στις εκλογές της 17ης Μαρτίου.

Μετά από μια επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος βαθιά μέσα στη Ρωσία πέρυσι, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία έχει αναπτύξει ένα όπλο που μπορεί να πλήξει στόχους 700 χιλιόμετρα μακριά. Τον περασμένο μήνα ανέφερε, ότι το Κίεβο σχεδιάζει να παράγει 1 εκατομμύριο μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία έχουν γίνει βασικό όπλο στο πεδίο της μάχης.

Άλλοι Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι σκοπεύει να κατασκευάσει φέτος περισσότερα από 10.000 επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη με εμβέλεια εκατοντάδων χιλιομέτρων, καθώς και περισσότερα από 1.000 μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεγαλύτερου βεληνεκούς που μπορούν να πλήξουν στόχους πολύ πίσω από τη γραμμή του μετώπου και μέσα στη Ρωσία.

Και οι δύο πλευρές αυξάνουν το διακύβευμα του πολέμου μακράς διάρκειας, καθώς οι στρατιώτες παραμένουν καθηλωμένοι στο χειμωνιάτικο πεδίο μάχης. Το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε την Παρασκευή ότι «η χερσαία μάχη συνέχισε να χαρακτηρίζεται είτε από μια στατική γραμμή του μετώπου είτε από πολύ σταδιακές, τοπικές ρωσικές προόδους σε βασικούς τομείς».

Το Κρεμλίνο, εν τω μεταξύ, έχει αποκτήσει βαλλιστικούς πυραύλους από τη Βόρεια Κορέα και εκτόξευσε τουλάχιστον έναν από αυτούς στην Ουκρανία στις 30 Δεκεμβρίου, δήλωσε την Πέμπτη ο Λευκός Οίκος, επικαλούμενος πρόσφατα αποχαρακτηρισμένες αμερικανικές πληροφορίες. Αναζητά επίσης βαλλιστικούς πυραύλους κοντινού βεληνεκούς από το Ιράν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι.

Ερωτηθείς σχετικά με την εξέλιξη, ο εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας Γιούρι Ιχνάτ δήλωσε σε τηλεοπτικά σχόλια την Παρασκευή ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει άμεσα τη χρήση των βορειοκορεατικών πυραύλων, προσθέτοντας ότι οι εμπειρογνώμονες πρέπει να μελετήσουν τα θραύσματα. Ρώσοι αξιωματούχοι απέφυγαν να σχολιάσουν προηγούμενους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι η Βόρεια Κορέα έχει προμηθεύσει πυρομαχικά στη Μόσχα.

Η Ουκρανία δήλωσε ότι σταμάτησε 21 από τα 29 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Σαχέντ που εκτοξεύθηκαν αργά την Πέμπτη και νωρίς την Παρασκευή. Από την επίθεση τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας 14χρονος, και ήταν η τελευταία από τις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά το νέο έτος.

Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε αργά την Πέμπτη τη Γερμανία για την παράδοση στρατιωτικής βοήθειας, ιδίως υλικού αεράμυνας, που όπως είπε «είναι έγκαιρη και επικεντρωμένη στις προτεραιότητές μας».

Η Ουκρανία «θα πρέπει να επιδιώξει να συνεχίσει να υποβαθμίζει την ικανότητα της Ρωσίας να διεξάγει πόλεμο με τη διεξαγωγή μιας κλιμακούμενης εκστρατείας αεροπορικών επιδρομών σε στόχους πολύ πίσω από τις γραμμές του μετώπου σε όλη την κατεχόμενη Ουκρανία και στο εσωτερικό της ίδιας της Ρωσίας», σύμφωνα με τον Μικόλα Μπιελιεσκόφ, ερευνητή στο Εθνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών της Ουκρανίας.

«Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει επιθέσεις σε συγκεντρώσεις στρατευμάτων, στρατιωτικές βάσεις και αποθήκες πυρομαχικών μαζί με κόμβους εφοδιασμού και εγκαταστάσεις παραγωγής οπλισμού», έγραψε σε μια αξιολόγηση που δημοσιεύθηκε από το Ατλαντικό Συμβούλιο, μια αμερικανική δεξαμενή σκέψης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Ανοιχτός σε απευθείας συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν υπό προϋποθέσεις ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε διατεθειμένος να συζητήσει με...

Αλλοδαπός εκτός ελέγχου έσπασε τζάμια, καθρέφτες και παρμπρίζ σε 25 αυτοκίνητα!

«Στο πόδι» σηκώθηκε μια ολόκληρη γειτονιά στο Ηράκλειο της...

Παγκράτι: Επιτέθηκε με μαχαίρι στον πρώην εργοδότη του και έσκασε τα λάστιχα από 11 ΙΧ – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)

Αιματηρό επεισόδιο με μαχαίρι μεταξύ δύο ανδρών σημειώθηκε το...

Η πλάνη περί επιχειρηματικού κράτους της σελέμπριτι «οικονομολόγου» Mazzucato

H Mazzucato είναι εξασκημένη στο να εξυμνεί τις αρετές...

Τι κρύβει η κόντρα της Λατινοπούλου με την κυβέρνηση

Για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου σήκωσε το γάντι...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img