Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024

Γερμανία: Η συμπρόεδρος της AfD Άλις Βάιντελ καλπάζει σε δημοφιλία – Έτοιμη να ξεπεράσει τον καγκελάριο Σολτς

Στην κατάταξη των πολιτικών του Insa, οι Γερμανοί τιμωρούν τους κυβερνητικούς πολιτικούς. Ιδιαίτερα σκληρά πλήττεται ο καγκελάριος. Από την άλλη πλευρά, η ηγέτιδα του AfD Άλις Βάιντελ έχει λόγο να χαίρεται.

Στην κατάταξη πολιτικών του ινστιτούτου έρευνας γνώμης Insa για την Bild, η ηγέτιδα του AfD Άλις Βάιντελ άφησε πίσω της δύο μέλη της κυβέρνησης. Ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ (Πράσινοι) και η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ (SPD) είναι λιγότερο δημοφιλείς από την πολιτικό της αντιπολίτευσης.

Με 36,1% αποδοχή, η Weidel ανέβηκε στην 16η θέση, ξεπερνώντας τον Χάμπεκ (35,6%) και την Φέζερ (35,1). Εν τω μεταξύ, ακόμη και ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς (SPD) και η υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ (Πράσινοι) βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.

Ο Σολτς και η Μπέρμποκ σε απόσταση αναπνοής από τη Βάιντελ

Ο Σολτς κατρακύλησε από την έβδομη στη δωδέκατη θέση και μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται για μόλις 38,0% συμπαθούντες. Η Μπέρμποκ πέφτει ακόμη χαμηλότερα, φτάνοντας στη 13η θέση με 37,9%. Μεταξύ των δύο και της Βάιντελ βρίσκονται ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ (SPD, 37,7%) και ο υπουργός Μεταφορών Φόλκερ Βίσσινγκ (FDP) με 36,7%.

Ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους (SPD) είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης. Με ποσοστό 53,8% είναι ο μόνος πολιτικός που λαμβάνει μεγαλύτερη αποδοχή από την αποδοκιμασία. Ακολουθούν οι υπουργοί-πρόεδροι Μάρκους Ζέντερ (CSU, Βαυαρία) και Χέντρικ Βουστ (CDU, Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία) με 44,9 και 43,8 τοις εκατό αντίστοιχα.

Την τελευταία και 20ή θέση καταλαμβάνει η επικεφαλής του Αριστερού Κόμματος Ζανίν Βίσλερ (31,9). Ακριβώς μπροστά της βρίσκεται ο δεύτερος ηγέτης του AfD Τίνο Κρουπάλλα (32,9). Ακολουθούν οι Φέζερ και Χάμπεκ.

Πηγή: Junge Freiheit

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Ανοιχτός σε απευθείας συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν υπό προϋποθέσεις ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε διατεθειμένος να συζητήσει με...

Αλλοδαπός εκτός ελέγχου έσπασε τζάμια, καθρέφτες και παρμπρίζ σε 25 αυτοκίνητα!

«Στο πόδι» σηκώθηκε μια ολόκληρη γειτονιά στο Ηράκλειο της...

Παγκράτι: Επιτέθηκε με μαχαίρι στον πρώην εργοδότη του και έσκασε τα λάστιχα από 11 ΙΧ – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)

Αιματηρό επεισόδιο με μαχαίρι μεταξύ δύο ανδρών σημειώθηκε το...

Η πλάνη περί επιχειρηματικού κράτους της σελέμπριτι «οικονομολόγου» Mazzucato

H Mazzucato είναι εξασκημένη στο να εξυμνεί τις αρετές...

Τι κρύβει η κόντρα της Λατινοπούλου με την κυβέρνηση

Για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου σήκωσε το γάντι...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img