Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024

Ταμείο Ανάκαμψης και τα μαθηματικά της κυβέρνησης

Το πολιτικό κόμμα «ΝΙΚΗ» εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:

Ταμείο Ανάκαμψης και τα μαθηματικά της κυβέρνησης

Σύμφωνα με την Τριμηνιαία Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής από το 2022 έως τον Αύγουστο του 2024 τα συνολικά δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που έχουν χορηγηθεί σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανέρχονται αριθμητικά σε 172 ενώ στις μεγάλες επιχειρήσεις σε 169.

Οπότε και σύμφωνα με την Έκθεση υπάρχει ισομοίρασμα  μεταξύ μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων. Το ισομοίρασμα όμως δεν υπάρχει στα ποσά των δανείων εφόσον οι μμε έχουν χορηγηθεί με 860 εκατομμύρια ευρώ ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις με 4,5 δις ευρώ.

Περαιτέρω τα δάνεια του ΤΑΑ τα οποία εγκρίθηκαν για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αφορούν στο 40,8% σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στο 45% στον τουρισμό, στο 7,5% στην βιομηχανία και μόνον 1,3% σε έρευνα και ανάπτυξη. Οπότε το κυβερνητικό σχέδιο στήριξης των μεγάλων και πολυεθνικών επιχειρήσεων καθώς και της πράσινης μετάβασης βαίνει καλώς για την κυβέρνηση εις βάρος της «ραχοκοκαλιάς» της οικονομίας που είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και του βιομηχανικού παραγωγικού ιστού που συρρικνώνεται. 

Πηγή: ΝΙΚΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img