Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024

Σκωτία: «Διακεκριμένη» Drag Queen καταδικάστηκε για διανομή βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης νεογέννητων μωρών

Μια Σκωτσέζα drag queen* που συνυπογράφει έναν οδηγό για «τρανς νέους» για μια μεγάλη φιλανθρωπική οργάνωση ΛΟΑΤ καταδικάστηκε για διανομή παιδικής πορνογραφίας.

Ο Άντριου Ίστον, από το Κένεθμοντ του Χάντλι, γλίτωσε από άμεση ποινή φυλάκισης παρά το γεγονός ότι εν γνώσει του επικοινωνούσε διαδικτυακά με ένα 13χρονο αγόρι και του ζητούσε άσεμνες εικόνες.

Ο Ίστον, 39 ετών, δήλωσε ένοχος στο δικαστήριο αυτό το μήνα για επικοινωνία στο διαδίκτυο με κάποιον που πίστευε ότι ήταν παιδί, λήψη άσεμνων εικόνων παιδιών και διανομή άσεμνων εικόνων παιδιών. Το υλικό σεξουαλικής κακοποίησης, το οποίο περιελάμβανε εικόνες και βίντεο, παρουσίαζε νεογέννητα μωρά, νήπια και παιδιά προεφηβικής ηλικίας. Ο Ίστον συνελήφθη για πρώτη φορά από μία από τις μονάδες της Σκωτίας για την Εθνική Πρόληψη της Διαδικτυακής Κακοποίησης Παιδιών (NOCAP) σε μια επιχείρηση του Σεπτεμβρίου 2023, η οποία εντόπισε τον αριθμό της διευθύνσεως IP του. Στη συνέχεια, η αστυνομία έλαβε ένταλμα έρευνας και πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι του Ίστον.

Σε μια συνομιλία στο Telegram με την ονομασία «Extra Excitement», ο Ίστον αποκάλυψε 132 εικόνες και 1.119 βίντεο με νεογέννητα βρέφη και παιδιά ηλικίας έως 10 ετών. Η αστυνομία διαπίστωσε ότι ο Ίστον είχε επίσης ένα αρχείο καταγραφής συνομιλιών με έναν χρήστη που ισχυριζόταν ότι ήταν 13 ετών- ο Ίστον αναφερόταν σε αυτόν τον χρήστη ως «baby boy» και του έστελνε φωτογραφίες των γεννητικών του οργάνων. Ζήτησε επίσης από τον χρήστη να τον αποκαλεί «μπαμπά».

Εμφανιζόμενος στο δικαστήριο του Άμπερντιν στις 13 Αυγούστου, ο Ίστον δεν αρνήθηκε ότι είχε κατεβάσει και μοιραστεί παιδική πορνογραφία. Όμως, παρά την παραδοχή του, απέφυγε τη φυλάκιση και αντ’ αυτού καταδικάστηκε σε 200 ώρες απλήρωτης κοινωφελούς εργασίας και τρία χρόνια επιτήρησης.

Ο Ίστον καταδικάστηκε από την σερίφη Μόραγκ ΜακΛάφλιν, η οποία δήλωσε στο δικαστήριο ότι τα εγκλήματα του Ίστον «δεν φτάνουν ακριβώς το όριο για ποινή φυλάκισης».

Αν και η είδηση της καταδίκης του Ίστον έγινε γνωστή για πρώτη φορά στις 13 Αυγούστου, το ενδιαφέρον για την υπόθεσή του ανανεώθηκε μετά την αποκάλυψη από τη δημοσιογράφο Μάριον Σκοτ ότι ο Ίστον είχε εργαστεί στο παρελθόν με τη νεολαία LGBT της Σκωτίας. Η φιλανθρωπική οργάνωση αποκαλύφθηκε από το Reduxx το 2022 για συμμετοχή στην υποτιθέμενη προετοιμασία και σεξουαλική εκμετάλλευση δύο ανήλικων αγοριών που είχαν πρόσβαση στις υπηρεσίες της.

Σύμφωνα με την Σκοτ, ο Ίστον ήταν συν-συγγραφέας του «οδηγού coming out» της φιλανθρωπικής οργάνωσης για «τρανς νέους», ο οποίος διανεμήθηκε σε δημόσια σχολεία σε όλη τη χώρα και εξακολουθεί να είναι διαθέσιμος στον ιστότοπο του Συμβουλίου του Ιστ Εϊρσάιρ. Ο οδηγός, ο οποίος προωθεί σε μεγάλο βαθμό τις υπηρεσίες της ΛΟΑΤ νεολαίας της Σκωτίας, «εξετάζει τα διάφορα στάδια της διαδικασίας coming out» (η δημοσιοποίηση του σεξουαλικού προσανατολισμού) σε τόνο προσιτό στους νέους, παρουσιάζοντας διάφορα σενάρια και εκτιμήσεις για ανηλίκους που ενδιαφέρονται να αλλάξουν την ταυτότητα φύλου τους.

Μια φωτογραφία του Ίστον και των άλλων συν-συγγραφέων του οδηγού εμφανίζεται στο τέλος του εγγράφου.

Ενώ ο Ίστον έχει σβήσει την πλειονότητα των προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο Facebook που πλέον έχει διαγραφεί, παραδέχθηκε επίσης ότι έκανε έρανο για τον οργανισμό που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι η «αποστολή τους σημαίνει πολλά [γι’ αυτόν]». Έχει επίσης διαπιστωθεί ότι λειτουργούσε έναν μικρό λογαριασμό Χ, όπου αναφερόταν στον εαυτό του ως «Annabelle Ende» και ντυνόταν ως drag.

Στον παραγωγικό λογαριασμό του στο GoodReads, ο Ίστον εκφράζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ερωτική φαντασία των ομοφυλόφιλων – με πολλούς από τους αγαπημένους του τίτλους να εστιάζουν σε σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ εφήβων αγοριών ή εφήβων αγοριών και ενήλικων ανδρών. Σε ένα από αυτά, ένα 14χρονο αγόρι αναπτύσσει αιμομικτική σχέση με τον θείο του.

Το ανησυχητικό είναι ότι ο Ίστον δεν είναι ο πρώτος παιδόφιλος που έχει επιβεβαιωθεί ότι έχει σχέση με την LGBT Νεολαία της Σκωτίας. Το 2009, ο τότε διευθύνων σύμβουλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης, Τζέιμς Ρένι, κρίθηκε ένοχος για τη λειτουργία του μεγαλύτερου δικτύου παιδόφιλων της χώρας και τη σεξουαλική κακοποίηση του βρέφους φίλων του, το οποίο πρόσεχε από την ηλικία των τριών μηνών. Η φιλανθρωπική οργάνωση δεν ερευνήθηκε ποτέ από την αστυνομία.

Η κυβέρνηση και η αστυνομία της Σκωτίας επικρίθηκαν επειδή δεν διερεύνησαν την ΛΟΑΤ Νεολαία Σκωτίας μετά τη δίκη του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Ρένι. Ο οργανισμός, εν τω μεταξύ, εξέδωσε ανακοίνωση τύπου μετά την αποκάλυψη του 2022 στο Reduxx, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία παράβαση.

«Για λόγους σαφήνειας, και σε αντίθεση με τα σχόλια στο διαδίκτυο, δεν υπάρχει και δεν υπήρξε αστυνομική έρευνα σε σχέση με τους πρόσφατους ισχυρισμούς στα μέσα ενημέρωσης για την ΛΟΑΤ Νεολαία Σκωτίας ή για οποιοδήποτε μέλος του προσωπικού ή της εθελοντικής μας ομάδας. Για λόγους ορθής πρακτικής και σύμφωνα με τις εσωτερικές μας πολιτικές, διενεργήσαμε επίσης εσωτερική έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς και όλες τις διαδικασίες διασφάλισης που διεξήχθησαν κατά τη στιγμή των ισχυρισμών. Δεν βρήκαμε καμία απόδειξη έλλειψης διασφάλισης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Σαμ Κάουϊ, ένας νεαρός άνδρας που στο παρελθόν δήλωσε στο Reduxx ότι τον αποπλάνησαν και τον εκμεταλλεύτηκαν ενώ είχε πρόσβαση στη νεολαία ΛΟΑΤ της Σκωτίας, εξέφρασε την οργή του για τα τελευταία νέα σχετικά με τον Ίστον. Μέσω του Χ, ο Κάουϊ δήλωσε ότι η φιλανθρωπική οργάνωση πρέπει επιτέλους να αποχρηματοδοτηθεί από την κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση της Σκωτίας συνεχίζει να χρηματοδοτεί έναν οργανισμό που είχε έναν παιδόφιλο διευθύνοντα σύμβουλο, που είχε μέλη του προσωπικού να με αποπλανούν και τώρα η @ladymcbeth2 αποκάλυψε ότι ΑΛΛΟΣ ένας παιδόφιλος εργάστηκε μαζί τους μετά το σκάνδαλο του Τζέιμς Ρένι. Οι ΛΟΑΤΚΙ πρέπει να φύγουν #defundLGBTYS» (σταματήστε τη χρηματοδότηση), έγραψε.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Σκωτίας, τον Ιανουάριο του 2024 υπήρχαν 5.066 εγγεγραμμένοι σεξουαλικοί παραβάτες (RSO) που ζούσαν σε κοινότητες της χώρας. Τα ονόματα των εγγεγραμμένων παραβατών δεν δημοσιεύονται προκειμένου να προστατευθεί η ανωνυμία τους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αστυνομίας:

«Οι RSO διαχειρίζονται με στιβαρότητα από την αστυνομία και τους εταίρους μας μέσω των πολυυπηρεσιακών ρυθμίσεων δημόσιας προστασίας και υπόκεινται σε ολοκληρωμένη αξιολόγηση και διαχείριση κινδύνου στην κοινότητα. Η αστυνομία της Σκωτίας διαθέτει μονάδες ειδικών αστυνομικών εκπαιδευμένων για το έργο αυτό».

Η ΛΟΑΤ Νεολαία Σκωτίας δεν έχει απαντήσει σε αίτημα για σχολιασμό κατά τη στιγμή της δημοσίευσης.

Πηγή: REDUXX.INFO

* Drag queen (ελεύθερη μετάφραση: ντραγκ κουΐν), ονομάζεται το άτομο, συνήθως άνδρας, που παρουσιάζεται ως μια υπερβολική εκδοχή του αντίθετου φύλου. Η παρουσίαση γίνεται με τη χρήση μακιγιάζ, φορεμάτων, περουκών, ψεύτικων βλεφαρίδων κ.λ.π.. (Ελληνική Wikipedia).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Newsroom
Newsroomhttps://newsfire.gr
Το NewsFire.GR είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν την πραγματική τους ταυτότητα που δεν είναι άλλη από την ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά διακυβεύματα των καιρών μας. Η δημοσιογραφία και η πολιτική ανάλυση οφείλουν να ελέγχουν και όχι να υπηρετούν την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Η Μόσχα, με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, της κάτω βουλής του...

Δεν υπάρχει θέμα αρχηγού στη ΝΙΚΗ. Είμαστε η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι στην Κυβέρνηση.

Το πολιτικό κόμμα «ΝΙΚΗ» εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:Δεν υπάρχει...

Άγριος καυγάς μεταξύ Αλβανού και Παλαιστινίου σε οικοδομή στο Ηράκλειο: Χτυπήθηκαν με σφυρί και σκεπάρνι

Άγριος καυγάς μεταξύ εργαζομένων σε οικοδομή σημειώθηκε, σύμφωνα με...

Τα μέλη των Teamsters, του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού φορέα στη Β. Αμερική στηρίζουν «δυνατά και καθαρά» Τραμπ

Από το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ ανακοινώθηκε...

Ρόδος: Επίθεση από τέσσερις αλλοδαπούς δέχθηκε αστυνομικός – Συνελήφθη ένας 42χρονος Αλβανός

42χρονος Αλβανός συνελήφθη από αστυνομικούς στη Ρόδο μετά από...
spot_img

Σημαντικές ειδήσεις

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com